Izrada mozaičkih reljefa od lomljenog kamena, stakla i keramičkog materijala poznata je još iz egipatske, grčke i rimske umjetnosti. Pločice, stakleni mozaici odlikuju se raznolikošću boja i daju dozu sjaja i glamura vašem kupatilu.

Mozaik staklene pločice kupatilo mogu učiniti atraktivnijim i zanimljivijim. Igra boja i svjetlosti zidovima će dati umjetničku notu i osvježiti prostor. Zbog malih površina mozaik staklene pločice idealne su za održavanje, te se posebno preporučuju za postavljanje u tuš kabinama, gdje je kamenac česta pojava. Praktični su za upotrebu i postavljanje. Dijelovi staklenog mozaika su zalijepljeni na fleksibilnu pvc mrežicu, koja omogućava brzu ugradnju i fugovanje. Pomoću mozaik pločica moguće je obložiti i naizgled nedostupna mjesta, oble površine. Tako da ćete uz malo muke, mjesta koja su bila nezahvalna i teško dostupna obložiti sa lakoćom.

U Bagno salonu na raspolaganju vam je bogat asortiman mozaik staklenih pločica dostupnih u raznim bojama i nijansama. Pogodne su za kombinovanje sa raznim tonovima pločica. Staklene mozaike možemo sjeći po želji i napraviti izuzetnu kombinaciju mozaika i keramike. Jaki kontrasti boja i teksturalne površine mozaika daju kontrast sanitarijama. Podni mozaici su uglavnom od kamenčića, a zidni mogu biti i od drugih materijala. Pri uređenju enterijera mozaici se koriste i za izradu slika, stolova i drugih staklenih površina. Također, mogu se ugraditi u podove terasa, hodnika ili njima ukrasiti radne ploče kuhinjskih elementa.

U BAGNO salonima ćemo vam pomoći da napravite idealne kombinacije sa mozaik pločicama, a vaše kupatilo će u konačnici biti zaista posebno.