AXOR Starck Organic predstavlja sklad dizajna i tehnologije, ekologije i ekonomije, srca i razuma. Jedinstven dizajn, meki oblici i glatki prijelazi spajaju se s pametnim funkcijama, a senzualnost s ekološkim vrijednostima. Skladne linije podsjećaju na prirodne oblike i kolekciji daju zanimljiv, snažan i skulpturalan izgled.

Posjeduje potpuno novu vrstu mlaza, do sada neviđen široki mlaz miješalice. Kao kod tuša, voda kliže niz kožu velikom površinom i istovremeno uz izuzetno nisku potrošnju.

AXOR Starck Organic veliki je korak u evoluciji rukovanja miješalicama. Za razliku od klasičnih jednoručnih miješalica kod kojih se količina vode i temperatura istodobno namještaju, kod ovih miješalica njima se upravlja zasebno. 90 mlaznica stvaraju učinkovit mlaz ravan luksuznom tušu za ruke, koji je veoma funkcionalan.

AXOR Starck Organic pruža manju potrošnju od klasičnih armatura. Količina protoka iznosi otprilike 3,5 litara u minuti i ne kompromitira ni funkcionalnost niti doživljaj vode. Za one koji ipak povremeno požele jači mlaz, protok vode na umivaoniku može se s osnovne postavke od 3,5 litara u minuti povećati na 5 litara u minuti (položaj „Booster“).

Miješalice za umivaonik iz nove kolekcije omogućuju savjesniji doživljaj ophođenja s vodom. Rukovanje se pritom vodi ergonomskim kretnjama: voda se otvara i zatvara na kraju izljeva. Na taj način osigurana je veća udobnost upotrebe i bolje održavanje miješalice jer ne ostavljamo tragove vode na tijelu miješalice kada zatvaramo vodu mokrim rukama. Postavka temperature, koja se na umivaoniku u pravilu rijetko upotrebljava, izdvojena je na gornjem dijelu miješalice. Temperatura se unaprijed zasebno namješta još suhim rukama i može ostati na energetski štedljivoj hladnoj postavci ili na nekoj drugoj ugodnoj temperaturi. Oznaka toplo-hladno od zelene (hladna voda, ušteda energije) ka narandžastoj (topla voda) odašilje jasnu poruku. Bez obzira u kojem položaju bilo namještanje temperature, dizajn cijelog tijela miješalice ostaje skladan. Odvojeno rukovanje učinkovito je s obzirom na potrošnju: zahvaljujući tome što se temperatura unaprijed postavlja, troši se manje tople vode i minimalizira utrošak energije.

 

AXOR Starck Organic kolekcija je raznolika. Sasvim prirodno se uklapa u različite stilove kupatila.