Uređenje kupatila jedan je od osnovnih radova sa kojima se susrećete prilikom sređivanja stambenog prostora, a pločice su neizostavan element o kojem trebate razmišljati.

Pravilan odabir pločica za oblaganje podnih i zidnih površina je veoma bitan, jer one utječu na vizuelni doživljaj te omogućuju lakše održavanje prostora. Neophodno je da pri njihovom odabiru obratite pažnju na kvalitet te da njihov oblik i boje budu vrhunsko estetsko rješenje u vašem kupatilu. Izbor materijala i dizajna utječu na završni izgled prostora, zato savjetujemo da prije odlaska u kupovinu, pažljivo osmislite koncept i skicirajte kako želite da vam izgleda novo kupatilo.

 

Vrste pločica

Pločice imaju važnu estetsku i funkcionalnu ulogu u svakom kupatilu. Štite od vlage, omogućavaju jednostavno čišćenje, kao i otpornost i dugovječnost. Ne možete pogriješiti ako izaberte keramičke pločice koje svojim izgledom imitiraju parket i brodski pod. Osim za kupatilo ili kuhinju mogu se postaviti i u dnevnoj sobi. Pored keramičkih pločica Bagno nudi i veliki izbor granitnih i mermernih pločica.

Boja pločica

 Ukoliko imate manje kupatilo, pravi izbor su svijetle pločice koje će bolje reflektovati svjetlost što će i prostor učiniti vizuelno većim. Za prostranija kupatila savršene su pločice većih dimenzija. U tom slučaju, kupatilo možete opremiti tamnijim i intenzivnijim bojama te efektnim uzorcima koji dominiraju prostorom. Uvijek imajte na umu da ne pretjerate sa bojama. Izaberite do tri boje i najviše tri različita oblika. Najčešće su kombinacije jednobojnih pločica sa mozaikom, kombinacija tri nijanse iste boje ili upečatljivi motivi pločica na jednobojnoj pozadini.

 Dizajn kupatilskih pločica

U Bagno salonu nudimo veliki izbor podnih i zidnih pločica u art-deco stilu. Toplu atmosferu u kupatilo će unjeti pločice sa motivima drveta. Reljefne pločice kao i različiti oblici omogućavaju vam da u kupatilu postignete efekat sijenke i igre svjetlosti.  Izrada mozaika će dodatno uljepšati kupatilo i dati mu poseban pečat. U Bagnu potražite pločice poznatih svjetskih brendova kao što su Aparici, Argenta, Keope, L'Antic Colonial, Porcelanosa, Venis, a sigurno ćete pronaći one koje će ispuniti sva vaša očekivanja.