Dayton je nova Venisova serija podne i zidne keramike inspirisana Piasentini kamenom, čije je podrijetlo iz rimskog doba, a ima svijetlo bijelo veniranje i malo zlatne svjetlosti s jakim slojevima hrđe.

Vrijedno je naglasiti činjenicu da je “kamen Piacentina” jedan od najpopularnijih proizvoda na području arhitekture zbog svojih tonova i jednostavnijeg korištenja jer ispunjava zahtjeve vanjskih i unutarnjih prostora. Stoga postaje idealan komad za izgradnju zgrada ili velikih projekata, kao i skulptura.

U cilju pružanja različitih mogućnosti, ova nova kolekcija Venisa sastoji se od dvije podne porcelanske pločice (u formatima 80 × 80 cm i 59.6 × 59.6 cm) i retificirane zidne pločice (u formatu 33.3 × 100 cm), što omogućuje stvaranje jednobojnog prostora veličanstvene elegancije i ljepote.

Nadalje, Dayton je vrlo bogata serija s obzirom na asortiman i mogućnosti kombinacije, budući da je dostupan u četiri tona, te dva formata: 33,3 × 100 cm i 45 × 120 cm, što osigurava brojne mogućnosti prilikom projektiranja bilo kakve atmosfere.